១- សំភារៈត្រៀម (មានដូចនៅក្នុងការធ្វើជីស្ងួតអង្កាមរស់ដែរ)
២- តារាងធាតុផ្សំជី
១ | លាមកសត្វគ្រប់ប្រភេទ (សំដិលស្ងួតម៉ត់) | ១ រង្វាល់ បើរង្វាល់ជាបង្គី គឺ ១ បង្គីទាំងអស់ |
២ | អង្កាមដុត (ពិសេសឡដុតក្បឿង) | ១ រង្វាល់ បើរង្វាល់ជាបង្គី គឺ ១ បង្គីទាំងអស់ |
៣ | កន្ទក់ ឬ ដំឡូងមី ឬ ចុងអង្ករ | ១ រង្វាល់ បើរង្វាល់ជាបង្គី គឺ ១ បង្គីទាំងអស់ |
៤ | មេ EX-M (មេ អ៊ី អ៊ិក្ស អិម) | ២០ មីលីលីត្រ ស្មើនឹង ៤ គំរបទឹកបរិសុទ្ធ |
៥ | កាកស្ករ (ស្ករបរិសុទ្ធ ឬស្កររងូ) | ២០ មីលីលីត្រ ស្មើនឹង ៤ គំរបទឹកបរិសុទ្ធ |
៦ | ទឹកស្អាត ពិសេសគឺទឹកភ្លៀង | ១០ លីត្រ |
លក្ខណៈពិសេសនៃធាតុផ្សំជី
- អង្កាមដុត : ជាប្រភេទអាហារល្អ ផ្ដល់ឲ្យអតិសុខុមប្រាណ ហើយពេលបញ្ចេញមកវិញសំបូរដោយជាតិអាសូត និងប៉ូតាស្យូមជាតំរូវការរុក្ខជាតិយកមើម និងស្លឹក ។
៣- ការលាយជី (លាយដូចការធ្វើជីស្ងួតអង្កាមរស់)
៤- កំរិតយកជីប្រើ
- ត្រូវយកជីទៅកប់ទ្រាប់បាត ឬវិធីកប់គល់លើដំណាំផ្សេងៗដូចជីអង្កាមរស់ដែរ ។
- បើដំណាំអាយុ ១ ឆ្នាំ យើងប្រើជី ១ គីឡូក្រាម ។ ការប្រើទៅតាមអាយុកាលដំណាំ មិនត្រូវប្រើហួស បណ្ដាលឲ្យដំណាំខ្ចិល មិនធ្វើការបំរើមនុស្ស ។
- ប្រើជាមួយជីសរីរាង្គ របស់ក្រុមហ៊ុន ៥០ ភាគរយ កាន់តែប្រសើរបំផុត ។
៥- ការថែរក្សាទុក
- ជីស្ងួតអង្កាមដុតអាចរក្សាទុកបានរយៈពេល ១ ឆ្នាំ ហើយកុំឲ្យត្រូវពន្លឺថ្ងៃ និងទឹក ។
- កាលណាត្រូវទឹក វាចាប់ផ្ដើមបំលែងខ្លួនភ្លាម (ឯកសារពីបរទេស) ។
៦- ការចំណាយ
លោកអ្នកគ្រាន់តែចំណាយយ៉ាងច្រើនប្រហែល ១២០០ រៀល ក្នុង ១ គីឡូក្រាម ប៉ុណ្ណោះ ។
៧- ផលប្រយោជន៍
- ជួយឲ្យរុក្ខជាតិឆាប់ចាប់ឫសបានល្អ ព្រោះជីនេះសំបូរជាតិអាសូតណាស់ ។
- ជួយធ្វើដីផុស និងធ្វើឲ្យដំណាំមានមើមធំ ។
- បន្លែមានស្លឹកក្រាស់ល្អ ហើយមានទំងន់ធ្ងន់ និងរក្សាទុកបានយូរថ្ងៃ៕
(ដកស្រង់ចេញពី ខេមបូឌាអេចបេ្រសញូស៍)