ជាក់ស្តែង ការកើន 1 millimole ស្ករ ក្នុង១លីត្រឈាម នោះអាចធ្វើឲ្យផ្ទៃមុខរបស់មនុស្សម្នាក់ មើលទៅចាស់ជាងអាយុ ៥ ខែ ។ការស្រាវជ្រាវមួយផ្សេងទៀត លើទស្សនាវដ្តី British Journal of Dermatology (អង់គ្លេស) នៅឆ្នាំ២០០៧ ក៏បញ្ជាក់រឿងដូចគ្នា ។ តាមរយៈនោះ សារជាតិ Collagen និង Protein មានប្រសិទ្ធិភាពជួយរក្សាកំរិតសំណើម និងលក្ខណៈយឺតយាររបស់ស្បែក ហាក់ដូចអាចត្រូវរបួសបង្កឡើងដោយដំណើរការ glycation ។
តាមការបកស្រាយរបស់ពួកអ្នកស្រាវជ្រាវ glycation ជាដំណើរការ១ពេលកម្រិតស្ករ ក្នុងឈាមខ្ពស់ គួបផ្សំជាមួយប្រូតេអ៊ីន បង្កើតជាប្រូតេអ៊ីន មិនចង់បានបង្កភាពអន្តរាយឲ្យស្បែក ។
លទ្ធផលស្រាវជ្រាវខាងលើ បង្ហាញថា ប្រសិនចង់រក្សាភាពក្មេងវ័យ អ្នកត្រូវកំហិតប្រើប្រាស់ស្ករ ។ ប៉ុន្តែ អ្នកមិនចាំបាច់ត្រូវតបទាំងស្រុង ដោយគ្រាន់តែប្រើប្រាស់វា ក្នុងកម្រិតសមល្មម ។
ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ បានទូន្មានថាៈ ការកំហិតប្រើប្រាស់ស្ករ និងពពួកអាហារផ្អែមផ្សេងៗ ពុំត្រឹមតែជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតស្ករក្នុងឈាម សំដៅបង្ការជំងឺទឹកនោមផ្អែមប៉ុណ្ណោះទេ តែនៅជួយឲ្យផ្ទៃមុខរបស់អ្នកជានិច្ចកាមានភាពស្រស់ក្មេង ។ ទន្ទឹមនោះ នៅមានមូលហេតុផ្សេងៗជាច្រើនទៀត ដែលអ្នកគួរចៀសវាងទទួលទានស្ករច្រើនពេក ។ ឧទាហរណ៍ ការស្រាវជ្រាវមួយមុននេះ បានបញ្ជាក់ថា ការប្រើប្រាស់ស្ករច្រើន នៅអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ឲ្យខួរក្បាលរបស់អ្នក ៕
